Жінки Миколаївщини навчаються на трактористок

У Миколаївській області сім жінок різного віку та професій навчаються стати професійними трактористками завдяки ініціативі, яку підтримують UNDP Ukraine/ПРООН в Україні та уряд Данії. Пресслужба Миколаївської обласної державної адміністрації повідомила про це.

Серед учасниць є Надія, Тетяна, Наталя, Вікторія, Марія, Карина та Олена. Вік наймолодшої з них – 18 років, найстаршої – 47. Жінки мають різні обов’язки і відповідальності, але всі вони вирішили здобути нову професію трактористок у рамках цієї програми.

Протягом п’яти днів на тиждень по шість годин учасниці освоюють теорію та практику водіння трактора. Після успішного складання державної атестації восени 2024 року вони отримають право на водіння трактора. Програма спрямована на підтримку жінок у сільському господарстві, зокрема у місті Снігурівка, відомому як «аграрний край».

Програма «Краудстартер» для активістів з п’яти областей

Також в Україні стартує програма «Краудстартер» для активістів з п’яти областей, серед яких Одеська та Херсонська. Ця програма надає навички з краудфандингу та фінансування проектів у галузях гуманітарної допомоги, підтримки ветеранів, волонтерства, екології та культури.

Цифровий освітній центр у Миколаєві

Нещодавно у Миколаєві заснували Цифровий освітній центр на базі міського ліцею з підтримкою міжнародних партнерів. Мета центру полягає в забезпеченні доступу до освіти для учнів, які не можуть отримати повноцінне навчання офлайн у своїх громадах.