Обвинувачений в Могиліві-Подільському зберігав небезпечні психотропні речовини

Могилів-Подільським окружним прокурором було внесено до суду обвинувальний акт проти місцевого жителя за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту особливо небезпечних психотропних речовин PVP в значних кількостях (ч. 3 ст. 307 КК України). Про це повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Під час попереднього розслідування було встановлено, що 48-річний обвинувачений замовив через телеграм-канал особливо небезпечну психотропну речовину – PVP.

«Товар» був доставлений через одну з логістичних компаній до його квартири, де він зберігав його з метою подальшого збуту. При обшуку правоохоронцями у помешканні затриманого вилучено майже 7 кг кристалічної речовини, яка містить психотропну речовину PVP. Орієнтована вартість вилученого на чорному ринку становить понад 3 мільйони гривень.

«PVP є надзвичайно небезпечним синтетичним наркотиком, що відноситься до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонений. Вже після двох прийомів спостерігається стійка фізична і психічна залежність», – зазначили у прокуратурі.

Затриманого було затримано за статтею 208 КПК України. За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділення Могилів-Подільського РВП ГУНП у Вінницькій області.