German flags waving in the wind at famous Reichstag building, seat of the German Parliament Deutscher Bundestag , on a sunny day with blue sky and clouds, central Berlin Mitte district, Germany

Німеччина впроваджує посилений прикордонний контроль навколо Євро-2024

Німеччина демонструє рішучість у забезпеченні безпеки перед футбольним фестивалем Євро-2024, впроваджуючи посилений прикордонний контроль. Протягом останнього тижня німецькі прикордонники виявили понад тисячу спроб несанкціонованого перетину кордону та видали численні ордери на арешт, підтверджуючи ефективність нових заходів.

За інформацією видання Bild, з 7 по 13 червня було запобігнуто в’їзду майже тисячі осіб, що свідчить про строгий контроль на шляху до Євро-2024. Міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер підкреслила, що основною метою є попередження злочинності та забезпечення безпеки учасників та гостей турніру.

В рамках цих заходів, щоденно задіяно близько 22 тисяч співробітників федеральної поліції, зробивши цю операцію наймасштабнішою в історії країни. Посилений контроль охопив кордони з Данією, Францією, країнами Бенілюксу, а також аеропорти і порти, де перевіряються мандрівники з Шенгенської зони.

Ці заходи, які триватимуть до 19 липня, є частиною комплексної стратегії Німеччини, спрямованої на створення безпечного середовища для проведення одного з найпопулярніших спортивних заходів в Європі.