Продовжено санкції проти російських медіа-каналів

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким на наступні десять років продовжено санкції проти російських медіа-каналів, зокрема РЕН ТВ, НТВ, «Звезда», ТНТ та інших пропагандистських ресурсів.

Згідно з даним указом, санкції розповсюдяться на мультимедійний центр «Известия», газету «Московский комсомолец» і ряд російських телеканалів, газет та інформаційних агенцій, що діють у Росії та на окупованих територіях Криму.

Ці обмеження передбачають блокування активів, обмеження торгових операцій, запобігання виведенню капіталу за межі України та інші заходи.

Припинення мовлення російських медіа в Європейському Союзі

17 травня Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про припинення мовлення російських пропагандистських медіа на території блоку, включаючи РІА Новості, газету «Известия», Російську газету та інші. Також було заборонено діяльність псевдочеського сайту Voice of Europe, який фактично належав колишньому депутату Верховної Ради Віктору Медведчуку.

Розкриття мережі фінансування пропаганди

У березні 2024 року СБУ спільно з контррозвідкою Чехії розкрили мережу, яка фінансувала місцевих депутатів за просування російської пропаганди в Євросоюзі. Також було повідомлено, що Кремль збільшив фінансування внутрішньої пропаганди стосовно війни з Україною до $500 млн на рік, підтримуючи кремлівський режим через структури, що створюють пропагандистський контент у формі блогів, новин, фільмів, серіалів, відеоігор та інше.