У 2023 році поліцейські кримінального розшуку Донеччини розкрили ряд резонансних злочинів, включаючи вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, розбійні напади та грабежі, а також виявили вибухові речовини та зброю. Про це повідомила поліція Донецької області.

Результати роботи поліції:

Загалом розкрито 4 507 кримінальних правопорушень, з них тяжких та особливо тяжких — 2 018.

У минулому році правоохоронці розкрили 139 фактів колабораційної діяльності, державної зради та іншого. Серед затриманих — інформатори, які надавали ворогові інформацію про позиції захисників та коригували удари по цивільній інфраструктурі.

Боротьба з незаконним обігом зброї залишається важливим напрямком роботи детективів, оскільки «воєнні сувеніри» часто призводять до увечеря та смерті серед мирного населення. Поліцейські вилучили 323 одиниці вогнепальної зброї, 39 вибухових пристроїв, 67 107 боєприпасів та понад 400 кг вибухівки.

Боротьба з наркозлочинністю:

Пріоритетним напрямком роботи оперативників залишається боротьба з наркозлочинністю. Зафіксовано 1 974 наркозлочини, із незаконного обігу вилучено 43 кг наркотичних та психотропних речовин.

У умовах повномасштабної війни нові масштаби отримала розшукова робота. Протягом 2023 року поліцейські розшукали 1 432 безвісти зниклих осіб. Також розшукано 344 злочинців, які ухилялися від суду та слідства.