Квіткова казка Одеси цієї весни

Цієї весни Одеса перетворилася на справжню квіткову казку завдяки подарунку з Голландії — 42 тисячі тюльпанів, які прикрасили міські площі та парки.

Директор КП «Горзелентрест» Олег Совік назвав цей проект найбільшим у своєму роді для міста, раніше в Одесі на весну висаджували інші види квітів.

«Ми отримали тюльпани червоного, оранжевого, рожевого та фіолетового кольорів. Восени їх було висаджено, і тепер ми можемо насолоджуватися їхньою красою», — розповів Совік. — Ці квіти є багаторічними, і за належного догляду вони регулярно радують нас своєю красою».

Найбільша кількість тюльпанів, майже 16 тисяч, була висаджена в парку Шевченка. Інші квіти також прикрашають інші локації у місті, серед яких проспект Шевченка, Думська площа, площі Десятого квітня, Соборна, Театральна, Єкатеринінська та сквер біля облдержадміністрації та Городський сад.

Крім тюльпанів, озеленювачі висадили інші весняні квіти — маргаритки, селені, віоли та анютины очі. Після їх цвітіння на черзі літні культури — герані, бальзаміни, сальвії та петунії.