П’ятеро порушників намагалися незаконно перетнути кордон

За інформацією Південного регіонального управління Держприкордонслужби, у Раздільнянському районі сотрудники підольського відділення виявили п’ятеро порушників.

З’ясувалося, що вони намагалися незаконно перетнути державний кордон та потрапити в Придністров’я, регіон Молдови. За це збиралися сплатити по 80 тисяч гривень адміністратору телеграм-каналу, за що отримували віртуальні інструкції для навігації від онлайн-керівника.

Хоча пасажири почули голосові попередження від прикордонників, вони прискорили хід подорожі. Однак спроба закінчилася, коли вони потрапили в протитанковий рів на кордоні, і правоохоронці відкрили попереджувальний вогонь.

«Попереджувальні постріли та протитранспортний рів стали більш переконливими. Всіх учасників «бігу» затримали в рові, за кілька метрів до держкордону», — розповіли в управлінні.

За уперте непокорування законному наказу прикордонників щодо втечників складені протоколи за адмінправопорушенням за статтею 185-10. Також їм доведеться відповідати за ч. 2 ст. 204-1 — «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Подальшу долю чоловіків вирішить суд.